Organiseer je eigen bingo-speurtocht

Organiseer je eigen bingo-speurtocht

Enthousiaste buurtbewoners aan de Brink in de Hoven (Bostulp) hebben een Buurtbingo voor de kinderen georganiseerd. BRAVO! vindt dit zo'n leuk initiatief dat het graag aan iedereen laat weten hoe ze dat hebben gedaan.

Organiseer je eigen Buurtbingo!

Met dit stappenplan heeft de organisatie van de Bostulp/Bosanemoon de Bingo geregeld.

  1. Maak een app-groep met alle geïnteresseerde bewoners. Doe bijvoorbeeld een briefje bij iedereen in de bus en vraag of ze mee willen doen/mee willen helpen organiseren. 1 persoon houdt de nummers bij. Je krijgt dus 2 groepen:1 met alle deelnemers, 1 met alle organisatoren.
  2. Organiseer de bingo in een weekend, zodat iedereen op zijn eigen tijdstip mee kan doen (bijv. zaterdag en zondag van 10-16 uur)
  3. Vraag aan iedereen of ze een foto willen maken van het voorwerp dat ze voor het raam gaan plaatsen. Geef een deadline mee, bijvoorbeeld tot 1 dag voor het weekend.
  4. 1 persoon verzamelt deze foto's en zet ze op een bingo kaart.
  5. De bingo kaart wordt afgedrukt op stevig papier.
  6. Op de dag van de bingo zet iedereen de afgesproken voorwerpen voor de ramen.
  7. Op de dag van de bingo worden de kaarten in een box bij het afgesproken huis klaargezet zodat iedereen deze zelf kan pakken. Desinfectiemiddel erbij voor hygiëne.

Bij de Bostulp was er een enthousiaste bewoner die zelfs wat drinken voor de speurders had klaargezet.

Zo heb je een leuke, corona-proof activiteit voor de buurt!

Heb je vragen over hoe je dit kunt organiseren? Neem contact op met de activiteitencommissie: activiteiten@wijkverenigingbravo.nl

Evenementinfo

dinsdag 1 juni 2021

Onze partners