Afval scheiden - wat moet waar?

Datum: 12-11-2022

Vanuit wijkvereniging BRAVO! zijn er vragen en voorstellen gestuurd aan de gemeente met betrekking tot de afval scheiding. Veel mensen irriteren zich aan zakken die blijven liggen. Niet altijd is het duidelijk wat nu wel en niet in de zak moet/mag. En het liefst zouden we zien dat er zoveel mogelijk recyclebaar materiaal ingezameld zou worden.

De gemeente heeft hierover het volgende aangegeven: "Wij kunnen alleen producten inzamelen en aanbieden voor recycling waarover afspraken gemaakt zijn met het verpakkend bedrijfsleven. Het gaat hier dan voornamelijk om het kunststofverpakkingsmateriaal en drankenkartons. Materialen die in de milieupuut mogen hebben wij in onze flyer opgenomen. Zouden wij hiervan afwijken dan volgt afkeur van het materiaal. Dit zouden wij zelf ook graag anders zien maar voorlopig is dit nog niet zover. Mocht dit veranderen dan zullen we dit onmiddellijk invoeren."

Voor de duidelijkheid delen we hierbij de flyer van de gemeete: Wat mag er wel en niet in de milieupuut

En voor de volledigheid dan ook nog even de informatie over het GFT van milieucentraal: Wat hoort er bij GFT en wat niet


Onze partners